Miksi tarvitset DAMin, jos käytössäsi on jo pilvitallennuspalvelu?

Pilvitallennuspalvelut, kuten Dropbox ja Google Drive, ovat tiedostojen säilyttämiseen ja jakamiseen suunniteltuja, jaettuja palveluita, joilla on miljardeja käyttäjiä (Statista 2018). Pilvitallennuspalveluiden käyttö onnistuu miltä tahansa mobiililaitteelta, tabletilta tai tietokoneelta käsin. Pilvitallennuspalvelut ovat myös integroitavissa useiden muiden työkalujen, kuten Zoomin, Slackin ja Adoben kanssa, joten sinun ei tarvitse navigoida usean eri palvelun välillä. Jos pilvitallennuspalvelut ovat näin käteviä, niin mitä etua oikeasta DAM-ratkaisusta olisi?

pilvitallennus-vai-dam-smartium

Kaiken ytimessä on metadata

Kun digitaalista omaisuutta on paljon ja sen hallintaa halutaan kehittää ja tehostaa, keskeinen tavoite on aineiston löydettävyys. Digitaalisen aineiston etsimiseen kuluu suuret määrät aikaa käytössä olevista eri palveluista huolimatta (ja osaksi niiden vuoksi). Löydettävyyden parantuessa aineistojen käsittely nopeutuu ja aikaa jää enemmän tuottavan työn tekemiseen.

DAM käyttää digitaalisten aineistojen kategorisointiin metadataa, jonka avulla käyttäjä erottaa aineistot toinen toisistaan. Metadata on informaatiota, joka kertoo mitä kohteessa on, tai markkinoinnin käytännön näkökulmasta katsottuna, missä kuva on kuvattu ja ketä tai mitä siinä esiintyy. Metadataan voit tallentaa aineiston yhteyteen myös muuta relevanttia informaatiota, kuten tiedot kuvan copyright-oikeuksista. Kun aineistot on kategorisoitu metadatan avulla, niitä on helppo selata ja nopea etsiä DAM-järjestelmästä.

Kuvitellaan, että olet laatimassa julkaisua ja tarvitset siihen kuvan lapsesta pitelemässä kukkaa käsissään. Jos käytössäsi on DAM, sinun tarvitsee vain hakea hakusanoilla ”lapsi” ja ”kukka”, jolloin järjestelmä antaa sinulle hakutuloksiksi parhaiten hakuasi vastaavat aineistot.

Otetaan toinen esimerkki; mielessäsi on tietty kuva, jonka haluat lisätä julkaisuun. Muistat, että kuvassa on koira metsässä, mutta et muista mihin kansioon kuva on tallennettu. Kuvia on tuhansia, joten kuvan etsiminen kansioista olisi kuin etsisi neulaa heinäsuovasta. Metadatan avulla löydät kuvan helposti, kirjoitat vain hakutermeiksi ”koira” ja ”metsä”, jolloin DAM tarjoaa sinulle ne aineistot, joiden metatunnisteisiin lukeutuvat koira ja metsä.

WoodWing Assets – tehokkaampi sisällöntuotantoprosessi

WoodWing Assets on turvallinen ja skaalautuva DAM-ratkaisu, jonka avulla järjestät ja hallinnoit digitaalista omaisuuttasi sekä parannat aineiston löydettävyyttä huomattavasti. WoodWing Assets tunnettiin aiemmin nimellä Elvis DAM.

WoodWing Assets kategorisoi digitaalista aineistoa yli 400 metadatakentän avulla, joiden lisäksi voit luoda rajattoman määrän omia metadatakenttiä. Voit täydentää kuvien metadataa kuvantunnistusautomatiikalla, ja kääntää löytyneet avainsanat eri kielille. Liputa aineistoja niiden statuksen, käyttöoikeuksien tai käyttöajan mukaan, ja rajaa hakua esimerkiksi piilottaaksesi ne aineistot, joiden käyttöoikeus on umpeutunut.

Aineistojen jakaminen ulkopuolisille toimijoille onnistuu vaivatta; kokoa haluamasi tiedostot yhteen kansioon ja jaa kansion käyttöoikeudet haluamallesi henkilölle. Pääkäyttäjänä voit hallita organisaation sisäisiä käyttöoikeuksia haluamallasi tavalla ja määrittää, minkä tason oikeudet kullakin käyttäjällä on.

Avoimien rajapintojensa ansiosta WoodWing Assets on aina integroitavissa yrityksesi teknologiaratkaisuihin ja skaalattavissa yrityksesi tarpeiden ja kasvun mukaan. WoodWing Assets voidaan liittää PIM-järjestelmääsi niin, että DAM:ssa on aina ajantasaiset tuotetiedot ja PIM-järjestelmässä tuoreet tuotekuvat. Saatavilla on myös useita valmiita integraatioita, kuten Photoshop ja InDesign-integraatiot, joiden ansiosta voit muokata kuvia suoraan DAM:ssa. Integraatioiden ansiosta sinun ei tarvitse vaihtaa työkalua työvaiheiden välillä, vaan voit hoitaa koko prosessin WoodWing Assetsista käsin.

WoodWing Assets on saatavilla pilvipalveluna, yksityisenä pilvipalveluna tai paikallisena on-premise-versiona.

Selaa muita artikkeleita kategorioissa

Artikkelit