Kätevin tapa laatia somekalenteri

Menestyksekkään sosiaalisen median presenssin luominen vaatii kiinnostavaa, inspiroivaa ja hyödyllistä – siis kaikin puolin timanttista – sisältöä. Mielenkiintoisen sisällön julkaiseminen silloin tällöin ei kuitenkaan riitä, vaan postausaikataulun täytyy olla säännöllinen. Säännöllisyyttä tavoiteltaessa avainsana on suunnitelmallisuus; suunnittele sisällöt etukäteen niin hahmotat, miltä somejulkaisut tulevat näyttämään, sekä tukevatko ne yrityksesi tavoitteita.

Etukäteen valmistautuminen pitää sisältökoneiston pyörät pyörimässä ja useamman sisällön suunnittelu yhdellä kertaa ei ainoastaan säästä aikaa, vaan antaa myös luovuudelle mahdollisuuden päästä valloilleen, jolloin ideoit entistä nerokkaampia sisältöjä. Suunnittelun kanssa käsikädessä kulkee myös aikataulutus, jossa somekalenteri on korvaamaton apuväline.

somekalenteri

Excel voi toimia – tai sitten ei

Excel ja muut taulukko-ohjelmat ovat somekalenterin luomisessa paljon käytettyjä työkaluja. Taulukon voi muokata mieleisekseen ja sarakkeita on helppo lisätä tarpeen vaatiessa. Koko markkinointitiimin on päästävä käsiksi somekalenteriin, ja Excel-pohjalle luotua somekalenteria hallinnoidaankin usein Google Driven tai Sharepointin kautta, jossa koko tiimi pääsee tiedostoon käsiksi ja näkee tehdyt muutokset reaaliajassa.

Excel voi hyvinkin olla riittävä työkalu silloin, kun hallinnoit markkinointia yksin, mutta mitä isompi tiimi, sitä nopeammin Excelin kankeus alkaa tulla esiin. Taulukon skaalautuminen pilvipalveluissa ei useinkaan ole huippuluokkaa, erityisesti mobiilissa. Taulukko on monen silmään myös raskaslukuinen, vaikka sitä voikin piristää brändiväreillä ja jaotella välilehtien avulla. Kuvia Excel-tiedostoon ei saa lisättyä, vaan ne on jaettava tiimin kesken jotain muuta kautta. Asiakkaiden kanssa työskennellessä markkinoinnin hallinta Excelin avulla voi tuntua ylitsepääsemättömän monimutkaiselta erityisesti silloin, jos asiakas ei ole tottunut käyttämään Exceliä työssään.

Luo somekalenteri näppärästi Wrikeen

Wrike on projektinhallintajärjestelmä, joka soveltuu erityisen hyvin markkinoinnin hallintaan, lyhyistä kampanjoista ja markkinoinnin suunnittelusta aina somejulkaisujen aikataulutukseen. Pilvipohjainen projektinhallintajärjestelmä mahdollistaa työskentelyn mistä päin maailmaa tahansa, myös mobiilissa, ja muutokset näkyvät reaaliajassa kaikille tiimiläisille.

Somekalenterin pohjana käytetään Wriken kalenterinäkymää, joka on selkeä ja helppo käyttää. Somejulkaisut lisätään kalenteriin tehtävinä (task), joten kalenterin käyttöä varten sinulla tulee olla Wrikessä tila (space) luotuna.

Näin luot somekalenterin:

  1. Klikkaa New Calendar ja anna kalenterille nimi
  2. Luo kalenteriin kerroksia tasoja klikkaamalla + kalenterin nimen vierestä. Voit luoda oman kerroksen jokaiselle julkaisukanavalle tai julkaisutyypille.
  3. Aseta jokaiselle kerrokselle oma tunnusväri, jonka avulla sinun on helppo erottaa kalenterinäkymästä, mihin kerrokseen tehtävä kuuluu.
  4. Lisää julkaisu kalenteriin klikkaamalla haluamaasi päivää. Anna tehtävälle nimi, valitse kerros sekä tila, johon tehtävä kuuluu, ja klikkaa Create. Tehtävä ilmestyy nyt kalenteriin.
  5. Klikkaa luomaasi tehtävää ja lisää somejulkaisun teksti ja muut tarvittavat tiedot tehtävän kuvaukseen. Julkaisun kuvan voit liittää tiedostona tai linkkinä Attach files -toiminnolla.

Voit asettaa julkaisun tilan Default workflow -toiminnolla. Käytä esimerkiksi statusta ”Approved” silloin, kun julkaisu on saanut hyväksynnän asiakkaalta tai esimieheltä, sekä statusta ”Completed” silloin, kun julkaisu on julkaistu. Kaikki kalenteriin lisätyt tehtävät tulevat näkyviin myös siihen tilaan, joka on valittu tehtävän luomisen yhteydessä, joten voit hallita tehtäviä myös tilasta käsin. Työnkulun järjestyksen ja nimikkeet voi myös määrittää itse, vastamaan paremmin oman organisaation käytäntöjä.

Selaa muita artikkeleita kategorioissa

Artikkelit