A-lehdet: WoodWingin julkaisujärjestelmä taipuu alan muutoksiin

A-lehdet on yksi Suomen suurimmista ja tunnetuimmista lehtitaloista. Yritys julkaisee pariakymmentä eri aikakauslehteä, ja käytössä on ollut WoodWing Studio -julkaisujärjestelmä jo vuodesta 2012. A-lehtien sähköiset aineistot, kuten lehdissä käytetyt kuvat ja valmiit PDF-sivut, ovat visusti tallessa WoodWing Assets -aineistonhallintatyökalussa.

A-lehtien IT-asiantuntija Jukka Leino kertoo, että kaikki yhtiön paperilehdet syntyvät WoodWing Studiossa.

– Reilun 10 vuoden aikana lehtiala on muuttunut. Nykyään voimme saada nopealla aikataululla tilauksia uudesta lehdestä, josta halutaan tehdä heti pari numeroa. Studio-julkaisujärjestelmä taipuu tähän mainiosti, joten tiivistahtisetkin projektit ovat onnistuneet hyvin, Jukka kertoo.

Tuotteissa viehättää selkeys ja selainpohjaisuus

Kymmenessä vuodessa myös WoodWingin tuotteet ovat kehittyneet. Varsinkin Studioon on tullut myös paljon uusia ominaisuuksia, joita on otettu käyttöön tarpeen mukaan. Osa tärkeimmistä uudistuksista on liittynyt työkalujen tietoturvaan.

– Meille erityisen hyödyllinen ominaisuus on Studioon ja Assetsiin lisätty Azure AD -todennus, jonka avulla voimme paremmin suojata sisältöämme ja hallita pääsyä järjestelmiimme, Jukka valottaa.

Jukka kehuu WoodWingin tuotteiden vakautta, selkeyttä ja toimivuutta.

– Pidämme myös sekä Studion että Assetsin selainpohjaisesta käyttöliittymästä. Työtä helpottaa se, että tuotteita ei tarvitse asennella ison organisaation jokaiselle työasemalle, hän kiittelee.

Työstä saa tehokkaampaa integroinneilla

Vielä enemmän työpäiviä helpottavat työkalujen väliset integraatiot, joiden avulla arkisia, toistuvia työtehtäviä on voitu automatisoida. Integraatioita on rakennettu sekä WoodWingin tuotteiden että muiden työkalujen välille.

A-lehtien käytössä WoodWing Studio ja WoodWing Assets keskustelevat keskenään niin, että Studion puolella luodut kuva-arkistot tallentuvat Assetsiin. Julkaisujärjestelmän kuvat ovat siis linkkejä aineistonhallintajärjestelmään, eikä tiedostojen kopioita näin tarvitse tallentaa moneen eri paikkaan.

WoodWingin tuotteiden integrointi on onnistunut myös muihin A-lehtien käyttämiin työkaluihin kolmannen osapuolen laajennusten avulla. Yhtiö käyttää muun muassa Studiossa automaatiota, jolla kuvien tausta poistetaan automaattisesti.

WoodWing Assetsissa puolestaan on otettu käyttöön Smartiumin kehittämä Backup-sovellus.

– Se on hyvä lisä Assetsiin! Voimme antaa käyttäjille vapaammin oikeuksia ja kontrolloida järjestelmän käyttöä vähemmän, kun vahingossa poistetut tiedostot ja versiot saa palautettua helposti, Jukka selittää.

Smartiumin avulla ongelmat ratkeavat

Integraatioiden lisäksi Smartiumista on ollut muutakin apua A-lehtien ja WoodWing-tuotteiden yhteisellä matkalla.

– Smartiumin Samuli (Jokipaltio) ratkaisee kaikki Studioon ja Assetsiin liittyvät ongelmat. Voimme luottaa, että asiat eivät jää roikkumaan, vaan palvelu on nopeaa ja homma toimii, Jukka kehuu.

Ongelmanratkaisussa apuna on ollut myös Smartiumin verkosto. Apua A-lehdille on tarjonnut muun muassa Smartiumin pitkäaikainen yhteistyökumppani Siebrand Mazeland, joka on todellinen WoodWing-guru. Hän on tarjonnut A-lehdille ohjeita ja vinkkejä muun muassa tuotteiden asennukseen.

Tähtäimessä monikanavaisuus

Kun puhe kääntyy A-lehtien tulevaisuuteen, Jukka tuo esille monikanavaisen julkaisemisen.

– Haluamme lähitulevaisuudessa siirtyä monikanavaiseen julkaisemiseen, mutta se prosessi on vasta alussa. Aloitamme pian kehitysprojektin kumppaniemme Smartiumin ja Aste Helsingin kanssa, jotta saamme muutoksen kunnolla käyntiin organisaatiossamme, hän kertoo.

Kiinnostuitko WoodWingin tuotteista? Lue lisää WoodWing Assetsista täältä ja Studiosta täältä.

Selaa muita asiakastarinoita kategorioissa

Asiakastarinat